Over LETS Ruilwinkel Schiedam

LETS staat voor Local Exchange Trading System. Lets Ruilwinkel Schiedam is een winkel waarin goederen en diensten geruild kunnen worden. De winkel wordt bestuurd door Debbie de Wekker met behulp van vrijwilligers uit de wijk. Het systeem maakt het voor mensen met een kleine beurs mogelijk om allerlei noodzakelijke spullen te kopen of te verkopen en diensten aan te bieden of af te nemen. Staat je huis te vol of heb je iets nieuws gekocht en kan het oude weg? Vaak zijn artikelen nog te goed om zomaar weggegooid te worden. Kom met je schone, bruikbare en hele artikelen naar de LETS ruilwinkel en je krijgt er punten voor terug!. 

Voor je ontvangen punten kan je in de LETS ruilwinkel weer iets anders aanschaffen zoals: kleding, decoraties, keukenapparatuur, huishoudelijke artikelen, verlichting, audio- en videoapparatuur en ga zo maar door. Er wordt in deze winkel niet betaald met geld, maar er worden punten verdiend. Deze punten worden op een eigen rekening bijgeschreven. Met die verdiende punten kan je weer iets anders ruilen. Naast de materiële betekenis biedt deze vorm van met elkaar ontmoeten, sociale contacten onderhouden en dienstbaar aan elkaar zijn.

De LETS ruilwinkel heeft werk op allerlei niveaus. Er is werk voor handige handen, maar ook voor administratie, samenwerken met elkaar, omgaan met deelnemers (klanten), de zaak netjes en schoon houden en dergelijke. Het werk is praktisch, veelzijdig en wordt uitgevoerd in en rond de winkel. De medewerkers werken intensief samen en de betrokkenheid ten aanzien van de winkel en de deelnemers is groot. Het is gewoon heel gezellig in de winkel. 

Daardoor heeft de LETS ruilwinkel niet alleen leuk vrijwilligerswerk, maar ook goede leer-/werkplekken en stageplaatsen. Mensen kunnen (weer) wennen aan een werkritme, leren omgaan met afspraken maken en samenwerken met collega's en deelnemers van de winkel. Op deze manier doen zij veel werkervaring op. De LETS ruilwinkel biedt verschillende mogelijkheden: vrijwilligers, mensen in opleidingssituaties en re-integratie trajecten of vanuit de hulpverlening kunnen bij ons één of meer stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. In het geval van maatschappelijke stages maakt de jeugd kennis met vrijwilligerswerk en de maatschappij. Zij leren hoe het is om te werken, zich aan werkafspraken te houden en om te gaan met generatie- en cultuurverschillen.

Voor velen betekent dit meer dan alleen weer aan het werk gaan, het betekent een terugkeer in de maatschappij. 

Diensten

Wil je dat iemand je helpt bij bijvoorbeeld een klusje in de tuin, je computer repareert of andere werkzaamheden in of rond het huis die je zelf niet kunt, dan kun je gebruik maken van onze dienstenruil in ruil voor punten. Het ruilen van diensten is ook goed voor je portemonnee. Het bevordert contacten tussen wijkbewoners onderling en is ook gewoon erg leuk! Je kunt namelijk diensten 'aanbieden' die je zelf leuk vindt om te doen. Het ligt voor de hand dat je diensten/klussen afneemt die je zelf minder leuk vindt of door omstandigheden zelf niet meer kunt. Door klussen te ruilen, creëren wij samen voor elkaar dus een klassieke win-win situatie. Iedereen blij!

Inschrijven

Aanmelden als deelnemer kan alléén in de winkel. Je vult samen met een winkelmedewerker een inschrijfformulier. Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Er wordt een deelnemerspasje aangemaakt met je (nieuwe) persoonlijke deelnemersnummer. Je ontvangt dan van ons 5 LETS punten waarmee je meteen iets leuks kan aanschaffen in de winkel. Er wordt dan met je LETS pas een persoonlijke rekening voor je puntensaldo geopend en bijgehouden. Als je de pas eenmaal hebt kun je voortaan artikelen ruilen in onze winkel en gebruik maken van de diensten-/klussenruil. Voor elke ruil moet je altijd je LETSpas meenemen naar de winkel. 

 

 ANBI - STATUS 

 
Wij hebben een ANBI-status. Dit is een door de Belastingdienst vast te stellen een erkenning als Algemeen Nut Beogende Instelling, waardoor schenkers gebruik kunnen maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en de energiebelasting. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

 

Wilt u ons ondersteunen, help ons en doneer via PIF WORLD
 
Dit kan snel met iDeal, Mastercard of Visa creditcard.
 
Wij zorgen altijd voor een controle op besteding van uw geld. Uw donatie komt dus gegarandeerd op de goede plek. Doordat wij alleen werken met steun van vrijwilligers, komt het gehele bedrag ten goede aan het einddoel.
 
 
 
 
Wij zijn bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst bekend.